CPSIA

Er zijn verschillende kwaliteits standaards in de wereld die betrekking hebben op onze producten bij bepaalde toepassingen. YKK heeft veiligheid en kwaliteit altijd zeer hoog in het vaandel staan en investeert doorlopend om er voor te zorgen dat we aan alle relevante standaards voldoen.

Met betrekking tot de Verenigde Staten staan hier enkele belangrijke reguleringen beschreven. 

 

I. Consumer Products Safety Improvement Act of 2008 (CPSIA) 

De wet m.b.t. CPSIA was ondertekend door President George W. Bush in augustus 2008.

Het hoofddoel van deze wet was om (a) de standaard voor productveiligheid te versterken, (b) de veiligheidseisen m.b.t. producten voor kinderen te verbeteren en (c) nieuw leven in de Consumer Product Safety Commission te blazen.

YKK maakt geen consumenten goederen maar de YKK artikelen zijn wel onderdeel van consumenten goederen.

De belangrijkste eisen van CPSIA staan hieronder beschreven:

 

1)      Lood gehalte in coating of onderliggende laag

Het lood gehalte in producten gefabriceerd door YKK, met uitzondering van TZN ritssluitingen en ritssluitingen met kristal of zogenaamde Rhinestones, overschrijden de door de CPSIA toegestane lood hoeveelheid NIET. YKK heeft dat middels interne tests vastgesteld.

 

2)      Phthalates

Producten door YKK gefabriceerd, met uitzondering van TZN ritssluitingen en zogenaamde Rail Seal Fasteners met PVC materiaal, overschrijden de door de CPSIA toegestane hoeveelheid Phthalates NIET. YKK heeft dat middels interne tests vastgesteld.

  

II. Soluble Elements Restriction per the Consumer Safety Specification for Toy Safety (ASTM F963) 

Het doel van deze paragraaf is het vaststellen van veiligheids eisen in de V.S.

Een kern voorziening hiervan is de beperking van oplosbare elementen (Antimonium, Arsenicum, Barium, Cadmium, Chromium, lood, kwik, Selenium) in verfstoffen of andere coatings (ASTM F963-08 4.3.5.2). YKK heeft middels interne tests vastgesteld dat YKK producten aan bovengenoemde standaard voldoen.Als u klanten in de V.S. overeenkomstig bovengenoemde wet wilt beleveren, neemt u dan contact op met de afdeling Fashion. Wij zullen u graag adviseren.