Water saving
Rits geverft met ECO-DYE® technologie

Rits geverft met ECO-DYE® technologie

In het kader van onze milieu-activiteiten heeft YKK de ECO-DYE® technologie ontwikkeld die - gebruikmakend van de superkritische vloeistofverftechnologie ("SFD") - het mogelijk maakt om de hoeveelheid water die gebruikt wordt in het verfproces van de ritssluiting tot bijna nul te reduceren.

Deze technologie stelt ons in staat om dezelfde hoge kwaliteit producten te produceren en tegelijkertijd de belasting op het milieu te verminderen.

Solution Dye zipper

Solution Dye zipper

Solution Dye Zipper, vaak ook "dope-dye" genoemd, bestaat uit materiaalcomponenten die met pigment worden geproduceerd voorafgaand aan het productieproces van de zipper, waardoor de traditionele waterverfverwerking overbodig wordt en de hoeveelheid water die in het totale productieproces wordt gebruikt sterk wordt verminderd. Gerecyclede tape met oplosmiddelverf (NATULON®) is ook verkrijgbaar.

 

Beschikbare tape kleur: zwart

Rits zonder verfstof

Rits zonder verfstof

De rits zonder verfstoffen heeft ritsbanden en -elementen in hun natuurlijke kleuren, waardoor er aanzienlijk minder water wordt gebruikt.

Dit proces is niet volledig watervrij omdat er water wordt gebruikt om de ritsketen na te spoelen tijdens de productie. De kleur kan licht variëren door de aard van de grondstof.