Circularity
VISLON® NATULON® gemaakt met ECONYL® geregenereerd nylon

VISLON® NATULON® gemaakt met ECONYL® geregenereerd nylon

YKK's expertise in de ontwikkeling van innovatieve producten vertaalt zich hier in het ontwerp van een rits die de circulaire economie ondersteunt. 

Deze VISLON® NATULON® gemaakt met ECONYL® geregenereerd nylon is ontwikkeld voor gebruik in nylon kledingstukken om terug gerecycleerd te worden tot het basismateriaal.

Dynapel

Dynapel

Waterbescherming voor de circulaire toekomst.

DynaPel™ heeft een hoge mate van waterafstotendheid *¹ met een duurzame waterafstotende (DWR) chemie die zowel PFAS-compliant*² als verwerkbaar in recyclingsystemen is. Deze waterafstotende eigenschappen worden bereikt zonder de noodzaak van een polyurethaanfilm of -coating (PU), een materiaal dat in veel recyclingsystemen niet kan worden verwerkt.

Deze duurzame en langdurige waterafstotende eigenschappen worden deels gegenereerd door GTT's EMPEL®-technologie (GTT: Green Theme Technologies), die bestaat uit een uniek behandelingsproces waarbij een uniforme hoeveelheid chemie wordt aangebracht op het oppervlak van de ritssluitingsketen en warmte en druk worden toegepast om de ritssluitingsgarens te penetreren en in te kapselen.

 

*1 Gebaseerd op interne waterafstotingstesten in vergelijking met bestaande YKK producten.

 

*2 YKK heeft "PFAS compliant" sluitingen geclassificeerd als producten die minder dan 50 ppm organische fluor bevatten, terwijl "PFAS non-compliant" sluitingen 50 ppm of meer organische fluor bevatten. Houd er echter rekening mee dat de definitie van de term "PFAS-conform" geen overeenstemming impliceert met een specifieke, of enige, PFAS-regelgeving in een land of regio en dat deze definitie van de term "PFAS-conform" onderhevig kan zijn aan verandering op basis van trends en updates van PFAS-regelgeving in een land of regio.