Over ons

Wij zijn marktleiders in Nederland en in het buitenland

Wij zijn één van de toonaangevende leveranciers als het gaat om ritsen en bevestigingsoplossingen. 

Dit is uiteraard geen toeval, met een netwerk van 108 YKK bedrijven, gevestigd in 77 landen, kunnen wij produceren voor de individuele klant waar dit meest zinvol is. 

In 1964 startte YKK Nederland de productie van ritsen in Sneek en daarmee het allereerste Japanse bedrijf

dat zich in Nederland vestigde. Tot op heden vindt er nog steeds productie plaats in Sneek.

Logistieke oplossingen van wereldklasse

Voor ons gaat het niet alleen om het produceren van ritsen en sluitingen. Het gaat ook om het optimaliseren van processen. We brengen niet alleen het product van A naar B, we zetten ook de volgende stap en gaan samenwerkingen aan door de hele waardeketen heen.

 

Voor meer informatie op gebied van logistiek, klik hier

Kwaliteit is ons handelsmerk

Dit betekent dat alle YKK producten met een hoge kwaliteit geproduceerd moeten worden, zodat de producten in het eindproduct ten goede komt of verbeteren. Om de hoge kwaliteit in alle YKK producten te waarboren, produceren we niet alleen al onze eigen producten, maar ook de machines waarmee de ritsen en sluitingen worden gemaakt.  Veel van de basismatrialen die in de producten worden gebruikt, worden ook in de YKK Groep geproduceerd. 

 

Sinds 1950 hebben we geleidelijk een kwaliteitscontrole ingevoerd in alle YKK fabrieken over de hele wereld. In 1997 hebben we de 'fastening Global Quality Management Commitee' (FGQMC) opgericht om wereldwijd dezelfde kwaliteit te garanderen.  Vandaag de dag bestaat de rol van FGQMC uit het onderzoeken van internationale regels en wetten, het testen en uitvoeren van kwaliteitsbeoordelingen van nieuwe producten, het opstellen van productspecificaties en andere activiteiten op het gebied van kwaliteitswaarborging.  Dit werk wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de YKK Groep altijd de hoogst mogelijke kwaliteit levert. 

 

Gecertificeerde kwaliteit.

Alle YKK productiefaciliteiten zijn ISO 9001 gecertificeerd en de meeste standaard YKK producten zijn Oeko-Tex 100 gecertificeerd.

YKK Global

YKK Global

De YKK Group werd in 1934 in Japan opgericht door Tadao Yoshida. Oorspronkelijk onder de naam Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, die later werd afgekort tot YKK. 

YKK groep heeft wereldwijd momenteel ongeveer 45.000 medewerkers in 108 YKK bedrijven in 77 landen.

 

De activiteiten van de YKK Groep zijn onderverdeeld in de divisies ritssluitingen, drukknopen en jeansknopen, en textiel en kunststoffen.  De wereldwijde activiteiten van de divisies zijn verdeeld over zes regio's.  Japan, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa, ISAMEA (India, Zuid-Azië, Midden-Oosten en Afrika), ASEAN (Zuidoost-Azië) en China.  Dit is om ervoor te zorgen dat alle activiteiten altijd lokaal gebaseerd zijn.

''Cycle of Goodness''

wie goed doet, wie goed ontmoet

Code of conduct

YKK heeft ook een verantwoordelijk op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is ook de reden dat YKK een Code of Conduct heeft afgesloten met alle YKK vestigingen. Deze code is onder te verdelen in de onderstaande hoofdgroepen. 

 

Voor meer informatie klik hieronder: 

1. Quality

2. Certification

3. Safety

4. It's not Just a Zip