Recycled
Eco fastening (Natulon®)

Eco fastening (Natulon®)

Sinds jaar en dag worden YKK ritsen gemaakt met tape van polyester. Om polyester te maken wordt  aardolie als grondstof verwerkt. Deze methode draagt niet positief bij aan het verlagen van de CO² uitstoot. Het is dan ook daarom dat YKK is begonnen met het vervangen van virgin polyester door Natulon®.

 

Wat is Natulon®?

 

Bij Natulon® ritsen is het eerdergenoemde virgin polyester vervangen door rPET (recycled polyethylene terephthalate). Dit materiaal bestaat onder andere uit kunststof verkregen uit gebruikte kunststofflessen of polyester kleding. Het gebruik van rPET zorgt voor een sterk verminderde CO² voetafdruk.

 

Om de wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan, verbindt YKK zich aan de doelstellingen tot de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen die nodig zijn om de doelen van de Overeenkomst van Parijs te halen. "Beperken van de opwarming van de aarde tot ruim onder de 2°C boven het pré-industriële niveau en voortdurend inspanningen blijven leveren om de opwarming te beperken tot 1,5°C."

 

YKK vermindert het gebruik materialen met aardolie als grondstof. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door te kiezen door voornoemde rPET. Tijdens het ontwerp van bestaande- en nieuwe productien is circulariteit een belangrijk uitgangspunt. Wij dragen bij aan de transitie naar een circulaire samenleving door productie-afval tot een minimum te beperken.

 

Om schaarste van (drink)water te verminderen, reduceert YKK de waterinname en beheert het afvalwater strikt.

 

Om bij te dragen aan een gezond milieu voor toekomstige generaties vermindert YKK de milieu-impact veroorzaakt door chemicaliën die worden gebruikt bij de vervaardiging van onze producten.

 

 

Natulon plus®

Natulon plus®

NATULON Plus® ritssluitingen hebben een hoger percentage gerecycled materiaal door het gebruik van zowel gerecyclede tape als elementen. NATULON Plus® ritssluitingen hebben het hoogste percentage gerecycled materiaal dat YKK aanbiedt en kunnen nog verder worden verhoogd door ze te combineren met een gerecyclede zinkgietrits!

Het materiaal dat gebruikt wordt in de spiraalrits van de NATULON Plus®-ritssluiting is gemaakt van 100% post-consumer gerecycled materiaal.

 

NATULON Ocean sourced

NATULON Ocean sourced

De NATULON® Ocean Sourced™ rits haalt oceaanplastic uit waterwegen en afvalstromen binnen 50 kilometer van de kustlijn in landen die geen goed functionerend gemeentelijk afvalbeheer of inzamelsystemen hebben, en pakt daarmee een van de belangrijkste bronnen van oceaanplastic aan. Het garen dat gebruikt wordt in de band van de NATULON® Ocean Sourced™ rits is gemaakt van 100% post-consumer gerecycled materiaal.