Duurzaamheid
Little parts, big difference
Jij maakt het verschil!
Duurzaamheidsvisie Visie 2050

Duurzaamheidsvisie Visie 2050

YKK zal doorgaan met het ontwikkelen en introduceren van milieuvriendelijke producten in lijn met onze visie op het bereiken van een duurzame samenleving. Hierbij hebben wij een duurzaamheidvisie voor 2050 opgesteld, waarbij wij oog hebben voor de mensen en voor onze planeet.

Recycled

Recycled

YKK heeft de milieuvoordelen van gerecyclede materialen al lang begrepen. Met een lagere CO2-uitstoot in vergelijking met ritsen gemaakt van nieuw materiaal, bieden NATULON® producten de YKK® kwaliteit en prestaties met een lagere impact op het milieu. Sinds de ontwikkeling van onze eerste NATULON® rits in 1994, hebben we de NATULON® collectie voortdurend uitgebreid om deze voordelen te kunnen bieden aan een steeds groter wordende reeks producten.

 

Kijk hier voor onze gerecyclede producten

Circularity

Circularity

De circulaire producten van YKK zijn zo ontworpen dat ze hergebruikt of gerecycled kunnen worden om waardevolle hulpbronnen in gebruik te houden. Door het conventionele lineaire economische systeem van "nemen, maken, verspillen" te doorbreken, kunnen deze op recycling gerichte producten worden hergebruikt of opnieuw worden gemaakt tot nieuwe producten, waardoor waardevolle hulpbronnen in gebruik blijven. Deze circulaire producten sparen niet alleen de bronnen van herkomst, maar verminderen ook de CO2-uitstoot en het energieverbruik.

 

Kijk hier voor onze circulaire producten

Eco-friendly metal finish

Eco-friendly metal finish

Onze AcroPlating®-technologie vermindert de milieu-impact van de afwerking van ritssluitingen, drukknopen en drukknopen aanzienlijk. Het nieuwe proces vermindert de uitstoot van broeikasgassen met 96%, het waterverbruik met 66% en het energieverbruik met 69% in het productieproces vergeleken met conventionele processen. Het proces elimineert ook volledig schadelijke chemicaliën, giftig afval en het gebruik van thermische energie.

 

Kijk hier voor onze eco-friendly metal finish producten

Natural fiber

Natural fiber

Natuurlijke vezels zijn hernieuwbare en duurzame materialen. De tape is gemaakt van duurzame natuurlijke vezels, wat bijdraagt aan het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen.

 

Kijk hier voor onze producten met natural fiber

Non-plated

Non-plated

De niet-geplateerde metalen drukknopen van YKK maken gebruik van de natuurlijke kleur van het metaal zelf, waardoor galvaniseren overbodig wordt. Gemaakt van aluminium of roestvrij staal, zijn deze metalen drukknopen niet gekleurd door galvanisatie, waardoor de natuurlijke schoonheid van het materiaal kan schitteren. Ze bieden een milieuvriendelijk alternatief voor conventionele gegalvaniseerde drukknopen.

 

Kijk hier voor onze non-plated producten

Water saving

Water saving

Om de uitputting en achteruitgang van water tegen te gaan, heeft YKK nieuwe verftechnologieën en waterbesparende producten ontwikkeld om het waterverbruik te helpen verminderen.

 

Kijk hier voor onze water saving producten

Bio-based

Bio-based

YKK gebruikt biomassa uit de natuur om de CO2-uitstoot te verminderen. Door te streven naar biogebaseerde materialen uit hernieuwbare bronnen, dragen we bij tot het effectieve gebruik van biomassa als nieuwe grondstof en het voorkomen van de opwarming van de aarde.

 

Kijk hier voor onze bio-based producten

Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Verpakkingen spelen een fundamentele rol voor elk productiebedrijf, ze bevatten en beschermen producten vanaf het ontstaan tot het uiteindelijke gebruik.

 

Kijk hier voor meer informatie