Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Verpakkingen spelen een fundamentele rol voor elk productiebedrijf, ze bevatten en beschermen producten vanaf het ontstaan tot het uiteindelijke gebruik.

 

De eerste YKK-richtlijnen voor het ontwerpen van verpakkingen dateren uit 1994 met de ondertekening van het “Environmental Protection Charter”, bedoeld om de toewijding van YKK te bevestigen om haar activiteiten uit te voeren met respect voor het ecosysteem.

 

Sindsdien heeft YKK de principes van duurzaam verpakken ontwikkeld en voortdurend bijgewerkt, in lijn met technische en technologische innovaties, kennis en markttrends.

 

Onze strategieën voor de optimalisatie van verpakkingen zijn gericht op:

  • Het verminderen van de hoeveelheid.
  • Het gebruik van materialen uit hernieuwbare en gerecyclede bronnen.
  • Het gebruik van opties en het promoten van recyclingoplossingen.

 

Verpakking:

 

Kartonnen dozen

Onze dozen worden hergebruikt, het draagt bij aan het verminderen van de milieu-impact door de extractie van papierpulp uit bomen en de CO2-uitstoot tijdens het productieproces te vermijden.

 

 

 

Transparante zakken

Dankzij het gebruik van ten minste 80% “post-consumer” gerecyclede materialen, dragen onze zakken bij aan het verminderen van de impact op het milieu door de productie van nieuwe polyethyleen op fossiele basis te vermijden.

 

GWP (Global Warming Potential) voor LPDE is 1.87 kg CO2 equivalent aan elke kg geproduceerd polymeer (https://plasticseurope.org/), om nog maar te zwijgen van de nadelen die verband houden met het storten of verbranden van afval.

 

Een correct beheer van deze verpakking aan het einde van de levensduur zal verder helpen om de impact op het milieu te verminderen.