Nieuws

YKK, Elastiek voor mondkapjes

Bij YKK staat de telefoon niet stil met de vraag naar toebehoren voor het produceren van mondkapjes in de verschillende verschijningsvormen zoals daar zijn:

 

FFP-maskers (filtering facepiece particles-maskers). Deze maskers beschermen drager tegen stofdeeltjes en virussen vrij in de lucht. Er zijn 3 categorieën: FFP1, FFP2 en FFP3. Hoe hoger het getal des te hoger de beschermingsgraad. FFP-maskers dienen te voldoen aan de Nederlandse normen voor ademhalingsbeschermingsmiddelen (NEN-EN 149+A1).

 

Medische maskers Dit zijn maskers die vooral iemand anders dan jijzelf voor besmetting beschermen. Dertgelijke maskers kunnen ze een rol spelen bij het tegengaan van verspreiding van het/een virus. Daarnaast beschermen dit soort maskers de drager tegen opspattende vloeistoffen. Medische gezichtsmaskers dienen te voldoen aan de Nederlandse normen voor medische gezichtsmaskers (NEN-EN 14683+C1).

 

Niet-medische gezichtsmaskers zijn de zelfgemaakte of commercieel geproduceerde maskers die je momenteel erg veel aangeboden ziet worden . Deze maskers zijn vaak gemaakt van stof of papier. De maskers zijn niet gestandaardiseerd en dus niet geschikt voor gebruik in de gezondheidszorg. Dit zijn de maskers die reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer straks dienen te dragen.

Voor al deze soorten maskers voorziet YKK in elastiek en binnenkort ook in de metalen strips om een masker goed op het gelaat, de neus, aan te laten sluiten.

 

 

 

 

Neem voor meer informatie gerust even contact met ons op.

 

sales@ykk.nl 

Of bel: 0515 - 429 729