Nieuws

YKK aanwezig tijdens Material Xperience

Vanaf 13 tot en met 15 Maart is YKK aanwezig tijdens Material Xperience in Ahoy Rotterdam.

 

Er is dagelijks veel nieuws te vinden over innovaties in de kledingindustrie: Textiel gemaakt van hennep of annasbladeren, zelfmasserende kleding of een jurkje gemaakt van paddenstoelenschimmel. Dergeljke verwerkingsmethodes en technieken zijn te zien tijdens Material Xperience.

 

YKK kijkt ook naar de toekomst en ontwikkelt nieuwe methodes om het productie proces steeds "eco-neutraler" te maken. Dit kan door ritsen te verven zonder water toe te passen of platings op druk- en jeansknopen aan te brengen zonder daar belastende chemicalien voor te gebruiken. Natulon, Tencel en Biobased zijn slechts enkel voorbeelden van producten die uit deze nieuwe technieken voort zijn gekomen.

 

Naast het optimaliseren van het productie proces ontwikkelen wij ook nieuwe technieken om kleding eenvoudiger te confectioneren en daarnaast comfortabeler en/of veiliger te maken voor de drager daarvan.

 

Tijdens afgelopen Olympische spelen waren bijvoorbeeld de pakken van veel schaatsers en schansspringers voorzien van elastische Soflex® ritsen en in veel kledingstukken van snowboarders werd onze flexible spatwaterdichte Aquaguard® toegepast om de gure wind buiten te sluiten voor de sporters.

 

In Rotterdam laten wij u kennis maken met Vislon® Aquaguard® Grillon VTG.

 

Met dit nieuwe hybride product beschikt u over een unieke variabiliteit in vrijwel alle technische kleding sectoren. Het tape van deze ritsen is geweven uit voorgekleurde aramide, en geeft daardoor een uitstekende bescherming tegen blootstelling aan vlammen. Vervolgens hebben wij een vlamwerende PU coating aangebracht om water af te stoten

 

De Vislon® Aquaguard® Grillon VTG is dus geschikt voor alle toepassingen, waarbij een effectieve bescherming is vereist tegen water, hitte en blootstelling aan vlammen.

 

Naast beschermen is het ook mogelijk beschermende kleding op een bijzondere wijze op te bouwen. Er zijn minder tijd en stikminuten nodig om een kledingstuk te maken. Daarnaast is er een gewichtsbesparing voor de drager van de kleding en win je aan flexibiliteit.

 

Graag ontvangen wij u in Rotterdam. Om een bezoek wat eenvoudiger te realiseren hier een link voor het aanvragen van uw gratis entreebewijs.

Wij zijn te vinden bij F5.

 

Graag tot ziens in Rotterdam!