Nieuws

Kei Kagami verzorgt workshop in Schoenen Museum

keiOp maandag 29 april a.s. verzorgt de vermaarde conceptueel designer Kei Kagami een workshop in het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk. De workshop wordt geheel gesponsord door YKK Nederland BV.

En daarom kunnen we deze workshop gratis aanbieden! YKK is de grootste leverancier van ritssluitingen ter wereld en tevens sponsor van Kagami.

De workshop is bedoeld voor modestudenten en/of schoenontwerpers in opleiding en vindt plaats in het kader van de expositie 'Kei Kagami – Retrospectief’, die t/m 5 mei a.s. te zien is in het Schoenen Museum.

 

Kei Kagami maakt graag gebruik van ritssluitingen in zowel zijn conceptuele ontwerpen als in zijn 2schoenen. Als geen ander kan hij dan ook laten zien hoe ritsen verwerkt en aangepast kunnen worden. In de workshop van 29 april toont hij onder meer technieken om ritsen in te korten, in te naaien, rond te verwerken en als 3-, 4- of zelfs 5-weg ritsen te gebruiken. Daarnaast toont hij hoe je twee runners op dezelfde rits toe kunt passen, een rits een antiek look kunt geven en hoe je een ritssluiting soepeler kunt laten lopen. Als ‘extraatje’ toont hij hoe hij zijn metalen hakken laat oxideren!

Wil je deze workshop graag bijwonen, geef je dan op bij Inge Specht.

 

 

Het programma voor de workshop is als volgt                                                     

13:00 -13:30 Aankomst museum, vrije bezichtiging expositie
13:30 -13:45 Presentatie over YKK
13:45 -15:00

Lezing Kei Kagami; 'Importance of creation juxtaposed to culture’

15:00 - 15:15 Pauze
15:15 - 16:30 Workshop ritssluitingen bewerken en oxidatiemethoden

 

 

Deelname uitsluitend voor studenten mode en/of schoenontwerp! Meld je snel aan, er is slechts ruimte voor maximaal 30 studenten. Inschrijving op volgorde van binnenkomst.